Voorkom lage rugpijn met een goede bureaustoel

By Jelle Kaldenbach
Verder lezen
Lang zitten in dezelfde houding is voor niemand goed maar toch gebeurd het heel erg vaak. Bijvoorbeeld mensen die een kantoorbaan hebben zitten vaak van 9 uur in de ochtend tot aan de lunch in dezelfde houding, op dezelfde stoel aan dezelfde tafel. Dit is niet gezond voor het menselijk lichaam en kan vele verschillende klachten veroorzaken. Één van de meest voorkomende klachten is lage rugpijn. Deze klacht is een gevolg van een slechte zithouding en/of een slechte bureaustoel. Een ergonomische werkplek is noodzakelijk voor een betere productiviteit en het verbeteren van de prestaties.

De bureaustoel afstellen. Hoe doe ik dat?

By Jelle Kaldenbach
Verder lezen
U kunt natuurlijk een mooi en goedeergonomische bureaustoel aanschaffen met vele opties en afstelmogelijkheden. Maar hier heeft u natuurlijk niks aan als u niet weet hoe de stoel het best afgesteld dient te worden.

RSI voorkomen? Wat is hierin de rol van de bureaustoel?

By Jelle Kaldenbach
Verder lezen
RSI voorkomen kan door een aantal maatregelen te nemen waar u zich aan zal moeten gaan houden. RSI voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Er zijn een aantal maatregelen waaraan u zich zeker zal moeten houden waarmee RSI voorkomen kan worden. Uiteraard is RSI niet uit te sluiten, maar door bijvoorbeeld een ergonomische muis te gebruiken en uw werkplek ergonomisch in te richten neem u al grote risico’s weg. Er zijn ook een aantal RSI oefeningen die u kunt uitvoeren, u kunt vaker eventjes pauzeren, letten op een rustige ademhaling en vaker met uw ogen knipperen.
Recent post