U kunt natuurlijk een mooi en goede ergonomische bureaustoel aanschaffen met vele opties en afstelmogelijkheden. Maar hier heeft u natuurlijk niks aan als u niet weet hoe de stoel het best afgesteld dient te worden.

Daarom hebben wij voor u een stappenplan gemaakt waar u duidelijk uitgelegd wordt hoe u uw bureaustoel moet afstellen.

Hoogte afstellen

Stel de hoogte van de bureaustoel zo in dat uw voeten vlak op de grond staan. De hoogte van uw bureaustoel moet zo ingesteld worden dat uw benen kunnen ontspannen. Als er nog net een hand tussen uw knieholtes en het zitvlak past weet u dat u de juiste zithoogte te pakken heeft. Uw benen zullen hierdoor ontspannen zijn en niet afgekneld worden.

Rugleuning afstellen

De rugleuning dient u zo af te stellen dat het genoeg ondersteuning biedt aan uw onderrug als u rechtop zit. Op ergonomische bureaustoel zit een lumbaalsteun die u strakker en losser kunt draaien. Ga rechtop en achterin in uw bureaustoel zitten en draai de lumbaalsteun langzaam aan tot u genoeg ondersteuning voelt.

Armleuningen afstellen

De armleuningen van je bureaustoel moeten tijdens voor ondersteuning bieden. Zet u de armleuningen te laag dan zal dit resulteren in een voorover gebogen/ ingezakte werkhouding. Zet u de armleuningen te hoog dan trekt u teveel de armen en schouders omhoog. Stel de armleuningen zo af dat uw armen een hoek maken van 90 graden.

De bureaustoel afstellen: In het kort

1. ) Zorg dat uw knieën een hoek van 90 graden maken en uw voeten plat op de grond staan. Dit kan met behulp van de in hoogte verstelbare gasveer.

2. ) Pas de hoogte van de armleuningen aan zodat ze uw armen ondersteunen, niet omhooghouden. De hoek van de armen is 90 graden.

3. ) Stel de intensiteit van de lumbaalsteun / rugleuning zo in dat uw rug en onderrug genoeg ondersteuning krijgen.

Met deze instellingen moet u optimaal gebruik gaan maken van uw ergonomische bureaustoel