Op zoek naar een goede bureaustoel? De zoektocht naar een goede bureaustoel is een lange als je niet weet waar je op moet letten. Er zijn zovéél aanbieders en nog meer stoelen waardoor je algauw door de bomen het bos niet meer ziet. Bij deze een korte handleiding die je wegwijs maakt in bureaustoelenland.

Jouw postuur

Een goede bureaustoel moet ten eerste uiteraard goed passen bij jouw lichaam. Dat betekent dat hij in te stellen moet zijn op jouw postuur door middel van faciliteiten als armleggers en andere verstelbare elementen. Stel, je bent wat smaller en de armleggers staan te wijd, de zitting te diep, dan zit dat onaangenaam. Let er dus op dat een bureaustoel zo goed mogelijk op jouw lichaam kan worden afgesteld.

Mechanisme

Een goede bureaustoel heeft een bewegingsmechanisme zoals een synchroon-, schommel-, kantel-, tilt-, of floatmechanisme. Het is immers funest om te lang stil te zitten. Goed zaak is daarom dat een bureaustoel een goed bewegingsmechanisme heeft, het liefst een die goed is af te stellen qua weerstand en zithoek.

Wielen

Een goede bureaustoel is mobiel - dat wil zeggen dat de stoel gemakkelijk rolt. Daarom is van belang om de juiste soort wielen aan te schaffen afhankelijk van de ondervloer. Een zachte vloer behoeft harde wielen en een harde ondervloer zachte wielen. De reden? Op een zachte vloer als tapijt rollen harde wielen het best. Een harde vloer behoeft zachte wielen om krassen te voorkomen en de bureaustoel niet te snel weg te laten schieten.

Steun in de rug

Een goede bureaustoel dient goede steun te geven in de rug. De rugleuning is bij voorkeur organisch vormgegeven zodat deze goed aansluit op het lichaam. Ideaal hierbij is een verstelbare lendensteun, zodat je onderrug op de juiste plek wordt ondersteund teneinde je bekken naar voren te laten kantelen. Hierdoor neemt je rug een natuurlijk houding aan in de vorm van een S.

Armleggers

Armleggers die in ieder geval in hoogte verstelbaar zijn, zijn van belang om goede steun aan je ellebogen te geven, zodat je armen in een gezonde 90 graden hoek liggen.

Stoffering

Last but not least: de stoffering. Ga voor een goede stof die slijtvast is. De slijtvastheid kun je aflezen aan het aantal Martindale. Hoe hoger het aantal Martindale, hoe langer de stof meegaat. Ook een goede ademende stof werkt zeer prettig.

Heb jij nog een tip waar je op moet letten tijdens de aankoop van een bureaustoel? Laat het weten in een reactie.

> Bekijk het bureaustoel assortiment hier

Een goede bureaustoel vinden?

Flowork hanteert een ruim assortiment aan bureaustoelen