Kniestoel

Wil je dynamisch werken en klachten in de onderrug voorkomen? Kies dan voor de ergonomische kniestoel . Doordat de zitting schuin afloopt, kantelt je bekken naar voren, dit zorgt voor een neutrale houding van de rug. De kniesteunen voorkomen dan je ervan afglijd. De stoel activeert jou op deze manier in een goede houding te zitten en je spieren te versterken, zodat je je fitter en energieker voelt.

6 producten

6 producten

Wat is een kniestoel?

Het ergonomisch succes van de kniestoel zit hem in de open houding van het bekken, dit is mogelijk dankzij de knielende houding. Het bekken opent zich in een hoek van 135° en zo blijft de natuurlijke kromming van de onderrug bewaard. Door deze goede houding van de rug wordt de kniestoel dan ook vaak aangeraden ter preventie van rugklachten. In 1976 is de kniestoel uitgevonden door de Noor Hans Chr. Mengshoel waarna de designer Peter Opsvik de visie heeft vormgegeven en er 1979 het eerste model op de markt kwam onder de kniestoel Stokke. Hij wordt ook wel de Zweedse kniestoel, ergonomische kniestoel Stokke of Stokke balans kniestoel genoemd. Later heeft Stokke alle kniestoelen en office chairs ondergebracht bij Varier en het heet nu dan ook kniestoel Varier

Ga je een kniestoel kopen ? Let dan op de twee belangrijkste verschillen: degene met schommelmechanisme en de onbeweeglijke versie. De onbeweeglijke versie is vaak hoogte instelbaar of d.m.v. een gasveer of een rasterverstelling. Het is dus wel een verstelbare kniestoel. De schommel of dynamische uitvoering is niet hoogte instelbaar echter door het veranderen van het zwaarte punt en de kleine bewegeingen, worden de romstabiliserende spieren aangesproken. Hierdoor verbeter je de bloedcirculatie en versterk je de rug beschermende spieren. Ga je langer op een kniestoel zitten is het aan te raden een uitvoering te nemen met een rugleuning.


Kniestoel specificaties

  • Ergonomische door kanteling bekken
  • Stimuleert goed houding
  • schommel of onbeweeglijke uitvoering
  • Betere bloedcirculatie bij dynamisch model
  • Flexibel en dynamische werken
  • Preventief tegen rugklachten
  • Onbeweeglijke uitvoering kun je druk op de onderbenen voelen