Voorkom lage rugpijn met een goede bureaustoel

  • Geplaatst op

 

Voorkom lage rugpijn met een goede bureaustoel

bekijk onze bureaustoelen >>

Lang zitten in dezelfde houding is voor niemand goed maar toch gebeurd het heel erg vaak. Bijvoorbeeld mensen die een kantoorbaan hebben zitten vaak van 9 uur in de ochtend tot aan de lunch in dezelfde houding, op dezelfde stoel aan dezelfde tafel. Dit is niet gezond voor het menselijk lichaam en kan vele verschillende klachten veroorzaken. Één van de meest voorkomende klachten is lage rugpijn. Deze klacht is een gevolg van een slechte zithouding en/of een slechte bureaustoel. Een ergonomische werkplek is noodzakelijk voor een betere productiviteit en het verbeteren van de prestaties.

 

Het voorkomen van lage rugpijn

Hoe voorkom je nou dat je pijn aan de rug, schouders of armen krijgt als je een kantoorbaan hebt? Niet iedereen heeft de luxe om tussendoor een blokje om te gaan, een andere houding aan te nemen of eens niet achter de computer te kruipen. Daarom is het belangrijk dat je de klachten voorkomt door middel van de juiste bureaustoel.


Bron: Arbocataloguscontactcenters


Een ergonomische bureaustoel vormt de basis van het voorkomen van bijvoorbeeld lage rugpijn. Een stabiele zithouding die geheel is aangepast aan het lichaam is een vereiste. Een goede en ergonomische bureaustoel geeft meerdere opties en mogelijkheden om de bureaustoel geheel aan te passen aan elk menselijk lichaam. Denk hierbij aan de hoogte van de zitting, de diepte van de zitting, de hoek van de rugleuning, de ondersteuning van de onderrug en het kantelen van de gehele bureaustoel. Hierdoor neemt de bureaustoel spanningen weg rondom de wervel en zorgt voor een goede bloedsomloop.

 

Win - Win situatie met een goede bureaustoel

Men zegt dat je zeker een uur per dag kan winnen aan tijd door ergonomisch te werken in een ergonomische bureaustoel. Zodra de werkdag voorbij is loop je met een ontspannen gevoel de deur uit en blijven de klachten, zoals lage rugpijn, achterwege. Dit betekend betere productiviteit voor de baas en een gezonder lichaam voor jezelf.

Onze top 10 bureaustoelen bekijken